Over Dementie

Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. Daarnaast komen vasculaire dementiefrontotemporale dementie (FTD) en Lewy body dementie veel voor. Dementie is een ingewikkelde en ingrijpende ziekte die veel vragen oproept bij zowel patiënten als familieleden. In het filmpje hieronder een beknopte uitleg over dementie.

Bron: Alzheimer Nederland

 

Hotel California Runs is geen medische website of platform. Wij maken van dichtbij het proces rondom Frontotemporale Dementie mee en delen onze ervaringen. Heb je vragen over dementie of maak je je zorgen om de mogelijke symptomen bij een naaste? Neem dan contact op met je huisarts of raadpleeg een van de onderstaande websites voor meer informatie:

www.alzheimernederland.nl

www.hersenstichting.nl

www.samendementievriendelijk.nl

www.bewegenvoorjebrein.nl

www.ftdlotgenoten.nl

www.margreemantel.nl

Heb je een goede of interessante link met meer informatie over dementie voor zowel patienten, familie of mantelzorgers? Laat het ons dan weten.